Specialisatiecursus Bodemkwaliteit aan de hand van Albrecht2021-12-06T19:52:34+00:00

Verdiepingscursus Bodemkwaliteit aan de hand van Albrecht

In deze cursus staat bodemkwaliteit middels de Albrecht analysemethodiek centraal. Deze cursus is geschikt voor eenieder die precies wil weten wat de Albrecht analysemethodiek inhoudt, en hoe je het efficiënt kunt gebruiken om je bodem te optimaliseren. Je leert hoe deze analyse in elkaar steekt en hoe je er zelf mee kunt werken. Er wordt uitgelegd op welke manier een juiste mineralenbalans een positieve invloed heeft op de structuur, het bodemleven en de kwaliteit van de organische stof.

Er wordt uitgelegd hoe de verhoudingen in de bodem kunnen worden verbeterd, zodat het de bodemkwaliteit en teeltresultaat ten goede komt. Zowel op korte als op lange termijn. Welke type bemesting past het beste bij welke type bodem?

In deze cursus wordt de Bodem Balans Analyse als basis gebruikt. De BBA is gebaseerd op de Albrechtmethode, die is gericht op het balanceren van voedingselementen zodat de plant deze elementen efficiënt kan opnemen. Hierbij wordt ingespeeld op zowel de bodem- als gewasgezondheid. De BBA kan worden gebruikt om de bodem op orde te brengen en tijdens de teelt bij te sturen.

Je leert bij deze cursus alle ins en outs om de bodem ‘chemisch’ te balanceren en om het teeltresultaat te optimaliseren.

De cursus bestaat uit twee dagdelen. In het eerste deel worden alle details van de analyse besproken en de invloed ervan op bodemkwaliteit. Daarna bestaat de mogelijkheid om zelf een monster voor Bodembalans Analyse in te sturen, welke op dagdeel twee gezamenlijk worden besproken en omgezet in een concreet advies.

Interesse / houd me op de hoogte